EUREKA Global Innovation Summit: otvoren Javni poziv za gospodarske susrete 28.04.2022.

EUREKA Global Innovation Summit: otvoren Javni poziv za gospodarske susrete

 HAMAG-BICRO organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu EUREKA Global Innovation Summita u Cascaisu pokraj Lisabona (Portugal) koji se održava od 22. – 23. lipnja 2022. godine.

EUREKA Global Innovation Summit namijenjen je međunarodnim investitorima i poduzetnicima iz područja inovacija, digitalizacije, umjetne inteligencije i održive energije. Dvodnevni događaj, koji će se sastojati od konferencija, panela i gospodarskih susreta, okupit će više od 1700 posjetitelja i 140 govornika iz više od 45 zemalja. Detaljan program možete pogledati na: www.gis2022.org/agenda/

Tijekom cijelog događanja, odvijat će se i poslovni razgovori poduzeća, a za sudjelovanje se možete registrirati putem službene stranice događanja.

 Zašto sudjelovati na gospodarskim susretima?

  • Saznajte najnovije informacije o globalnim trendovima i inovacijama
  • Promovirajte svoje proizvode, tehnologiju i znanje
  • Pronađite rješenja za vaše područje djelovanja
  • Pronađite nove komercijalne i tehnološke partnere
  • Pronađite nove klijente i stvorite nove suradnje s poslovnim partnerima
  • Raspravljajte o novim projektnim idejama

Primarni cilj poslovnih sastanaka prijavitelja na ovaj poziv, s ostalim sudionicima događaja, je pronalazak međunarodnih partnera za istraživačko-razvojni projekt koji prijavitelji namjeravaju prijaviti u Eurostars program. Prijavitelji mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

Što će se financirati?

HAMAG-BICRO će kroz švicarsko-hrvatsku suradnju na programu Eurostars financirati troškove aviokarata za po jednog predstavnika iz svakog poduzeća, u intenzitetu 100%. Trošak aviokarte smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom). Broj mjesta je ograničen.

Troškovi smještaja ne financiraju se kroz ovaj Javni poziv, već ih prijavitelji moraju snositi sami.

Hrvatska delegacija planira krenuti na put 21. lipnja 2022. godine, dok je povratak u Zagreb predviđen 23. lipnja 2022. godine. Ukoliko prijavitelj želi krenuti ranije ili ostati duže od predviđenog, molimo da to napiše u prijavi.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj, namijenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, putem kojega tvrtke mogu dobiti do 1,5 milijun kuna bespovratnih sredstava, odnosno 50 ili 60% sufinanciranja, ovisno o veličini tvrtke. Osnovni kriterij je sudjelovanje 2 partnera iz minimalno dvije zemlje članice Eurostarsa. Sve informacije o prijavi u program Eurostars mogu se pronaći ovdje.

Tko se može prijaviti?

Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj, za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa. Malo i srednje poduzeće (MSP) podrazumijeva mikro, mala i srednja poduzeća koja imaju:

  • imaju manje od 250 zaposlenih
  • imaju godišnji promet ispod 40 milijuna EUR-a
  • imaju ukupni iznos bilance ispod 43 milijuna EUR-a
  • odgovaraju kriteriju samostalnosti (Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br.29/2002) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 63/2007, 53/2012, 56/2013) za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa)

Slijedom navedenog, prema hrvatskim nacionalnim pravilima, obrti fizičke osobe nisu opravdani za financiranje.

Više informacija pročitajte na sljedećoj poveznici.

Izvor:
HAMAG BICRO

Podijeli članak....
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin