Gradonačelnik zadovoljan radovima na Poduzetničkom inkubatoru: Interes poduzetnika je veći od broja predviđenih poslovnih prostora 06.06.2019.

Gradonačelnik zadovoljan radovima na Poduzetničkom inkubatoru: Interes poduzetnika je veći od broja predviđenih poslovnih prostora

Ovaj tjedan završeni su radovi na postavi vanjske stolarije na zgradi Poduzetničkog inkubatora te su krenuli unutarnji radovi na završavanju instalacija podnog grijanja, te soboslikarski radovi.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor Bistre, Krešimir Habijanec iskoristili su lijepo vrijeme i napredak radova nakon ovih kiša kako bi zajedno obišli radove na zgradi.

Sve je bliži završetak radova na Poduzetnički inkubator u Đurđevcu. Gradi se čak 750 metara kvadratnih prostora u koji će početkom jeseni kada se planira dovršetak radova, smjestiti 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike.

U Poduzetničkom inkubatoru će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

– Radovi su ispred zadanog roka što mi je izrazito drago. Kompletno uređenje odlično napreduje. Do same Picokijade okoliš ispred prednje strane zgrade Poduzetničkog inkubatora biti će uređen jer ove nam godine upravo sa ove lokacije kreće svečana povorka sudionika i gostiju Legende o Picokima – istaknuo je Hrvoje Janči gradonačelnik te je dodao kako ga raduje brzina radova, no još više od toga raduje ga iskazani interes za poslovne prostore.

– Raspisali smo javni poziv za iskaz interesa za prostore u Poduzetničkom inkubatoru, a odaziv je bio i više nego odličan. Zaprimljeno je i više zahtjeva od broja prostora koje imamo, tako da smo sigurnu da će se prostori inkubatora nakon izgradnje odmah popuniti. To nam je bio i cilj i na to sam izrazito ponosan, jer je to zapravo i sama bit inkubatora. Inkubator bez ljudi koji će u njemu napraviti svoje prve poduzetničke pothvate je samo lijepa zgrada koja ne ispunjava svoju svrhu, a naš će inkubator u potpunosti ispuniti svrhu s prvim danom otvaranja – rekao je gradonačelnik.

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019.kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.

  • gradnja
Podijeli članak....
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin