Potpisan ugovor za izgradnju poduzetničkog inkubatora vrijedan 8,8 mil. kuna 10.12.2018.

Potpisan ugovor za izgradnju poduzetničkog inkubatora vrijedan 8,8 mil. kuna

Nakon ovotjednog predstavljanja projekta Maslačak za sve, vrijednog pet milijuna kuna i u potpunosti financiranog EU sredstvima, večeras je u Đurđevcu svečano potpisan ugovor za još jedan vrijedan projekt.

Riječ je o projektu izgradnji zgrade Poduzetničkog inkubatora vrijednog 8,8 milijuna kuna, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8,6 mil. kn.

Izvođač radova bit će Bistra d.o.o. koja s radovima kreće u što kraćem roku, a uvođenje u posao očekuje se već idući tjedan. Predviđen završetak radova je u jesen 2019. godine kada se očekuje da zgrada bude spremna za korištenje.

Na površini od 750 četvornih metara, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika.Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

-Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća. Grad Đurđevac osigurao je za sve korisnike subvencije te je tako za poduzetnike u prvoj godini zakup prostora besplatan, u drugoj godini iznosi 75% od ukupnog iznosa subvencije, u 3. godini je 50% dok u 4. i 5. godini iznos subvencije iznosi 25%- rekao je voditelj projekta Ivan Juričić.

-Projekt je prijavljen u prosincu 2016. godine, moram biti iskren i reći da je to projekt mojeg prethodnika Željka Lackovića, a nama je sada da ga provedemo. Predviđeno je preko 10 milijuna kuna za infrastrukturu, to će dodatno pokrenuti pozitivan trend koji se osjeti u gospodarstvu u Đurđevcu. Sve više zapošljavamo, vraćaju nam se institucije u Đurđevac i s toga aspekta možemo gledati prema svjetlijoj budućnosti. Poduzetnici će si ovako sami stvarati bolje uvjete, nova radna mjesta te samim time bolje uvjete u gradu. Predviđeno je da u zgradi bude i starih i novih poduzetnika, no želja nam je da ovaj projekat potpomogne start up-ovima koji su sada aktualni i kojima mladi ljudi s idejama mogu otvoriti nova radna mjesta te IT sektoru – kazao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca i dodao kako je Đurđevac zapravo već poznati po tom IT sektoru pa je ovo samo nastavak smjera u kojem se želi Đurđevac razvijati.

– Svjesni smo da krećemo s radovima u zimi i da neće biti najjednostavnije raditi, no već imamo iskustva sa sličnim pothvatima i vjerujem da ćemo ispoštivati sve rokove. Objekt ima futuristički dizajn, visok je oko 12 metara, radi se o prizemlju i dvije etaže. Predviđeni rok je 300 radnih dana, nadam se da ćemo koncem nove godine biti ostvareni neki preduvjeti da možemo krenuti s radovima. Ovim putem bih zamolio građane grada Đurđevca za strpljenje jer bit će regulacija prometa zbog radova– rekao je Krešimir Habijanec, direktor Bistre.

– Kada se završi i ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru. Naš grad prepoznao je važnost EU fondova i sve one jedinice lokalne samouprave koje shvaćaju značenje fondova danas u Hrvatskoj imaju dvostruko veće proračuna, a svi oni koji imaju jednake lanjskima zapravo nisu shvatili poruku – zaključio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Od danas je otvorena web stranica www.inkubator-djurdjevac.hr na kojoj poduzetnici mogu pronaći i pitati za sve informacije koje ih zanimaju.

  • poduzetnički inkubator
Podijeli članak....
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin