O projektu

KK.03.1.2.01.0056 Poduzetnički inkubator Đurđevac projekt je vrijedan 8.802.007.06 mil. kn, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8.616.953,66 mil. kn.

Projekt je još 2016. godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a radi se o projektu  u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator. Prijavitelj projekta je tvrtka Stari grad d.o.o., a partneri na projektu su Grad Đurđevac i Digiboost d.o.o.

Razdoblje provedbe projekta je 01.09.2017 – 01.09.2019

Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike.

Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Projekt poduzetničkog inkubatora započeo je s radom, bez obzira što još nije izgrađena zgrada. Spremna je sva potrebna dokumentacija te je trenutno u postupku raspisivana javna nabava za odabir izvođača za izgradnju zgrade.  Cilj nam je što prije omogućiti radnu atmosferu u objektu.