O projektu

KK.03.1.2.01.0056 Poduzetnički inkubator Đurđevac projekt je vrijedan 8.802.007.06 mil. kn, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8.616.953,66 mil. kn.

Projekt je još 2016. godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a radi se o projektu  u sklopu kojeg je sagrađena nova, moderna poslovna zgrada u kojoj je smješten poduzetnički inkubator. Prijavitelj projekta je tvrtka Stari grad d.o.o., a partneri na projektu su Grad Đurđevac i Digiboost d.o.o.

Razdoblje provedbe projekta je 01.09.2017 – 01.09.2019

Na površini od 650 m2, smješteno je 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike.

Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.